Minä sain kutsun lanseerausjuhliin Helsinkiin. Lähdimme koko porukka matkaan, lapset ja auto jätettiin Toijalaan Pikku O:n kummitädin hoiviin ja me Iso E:n kanssa jatkoimme matkaa junalla. Olin hankkinut pukukoodissa ilmoitetun pikkumustan ja asusteeksi toivottiin punaista, oranssia tai violettia väriä, niinpä kudoin pörröisestä langasta puoli metriä leveän violetin huivin, joka kaulalla roikkuessaan yltää molempiin polviin.

Iso E vietti iltansa jääkiekkopelissä ja minä juhlin muiden kollegoiden kanssa. Paikalla ei tosin ollut ketään tuttua, kurkkukipu ja heikko olo vaivasi. Ruokatarjoilu ei ollut kovin maistuvaa, viini-ja drinkkiliput lahjoitin parille tytölle, joille näytti iloliemi maistuvan. Itse maistoin suullisen kuohuviiniä ja pari huikkaa valkoviiniä, näihin päättyi 56 viikon tipattomuuteni.... Kello kymmeneltä olin jo takaisin hotellilla, eikä me vanhat jaksettu enää mihinkään lähteä. Otin vaahtokylvyn ja nukuimme pitkän yön.

Lapsilla oli ollut huippukivaa kummitäti M:n luona. Pulkkamäkeä, 3D-elokuvaa, tortilloja, luistelua ja muffinssien koristelua. Koskapa heidän luonaan tylsää olisi!