Tuunasin lehdestä leikattua kakkureseptiä niin paljon, että voisi melkein sanoa, että tämä on oma reseptini. Olen jo pitkään käyttänyt aina joskus voin sijaan kookosöljyä. Klikkaa reseptissä olevaa linkkiä ja lue sen hyvistä ominaisuuksista! Myös intiaanisokeri tuli nyt testattua leipomuksiin.

                 1,5 dl kookosöljyä

                2,5 dl intiaanisokeria

                     3  munaa

                 3,5 dl täysjyvävehnäjauhoja

                    2 tl leivinjauhetta

                    1 tl soodaa

                    2 tl kanelia

                  0,5 tl suolaa

                    1 tl inkivääriä

                   1 dl kookoshiutaleita

                     2  omenaa

             kuorrutus:

                 0,5 dl kookosöljyä

                200 g maustamatonta tuorejuustoa

                   1 tl vaniliinisokeria

               4-5 dl ruokotomusokeria

                pinnalle:

                  1 dl kookoshiutaleita

Sulata kookosöljy juoksevaksi, vatkaa siihen intiaanisokeri, lisää munat hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja raasta omenat. Lisää kaikki ainekset ja sekoita taikina tasaiseksi ja paista irtoreunavuoassa 175* uunin alatasolla n. 50-60 min.

Sulata kuorrutteen kookosöljy ja sekoita siihen sokerit ja lopuksi tuorejuusto. Jaa jäähtynyt kakku kahtia ja levitä kuorrutusta kakun väliin ja loput pinnalle ja reunoille. Koristele kookoshiutaleilla.

1241349031_img-d41d8cd98f00b204e9800998e