Harjoittelemme tämän vuoden näytelmäämme Nuorisoseuralla. Tuttu paikka; äitini oli vuosia aktiivisesti toiminnassa mukana ja minä monesti hänen seuranaan. Kun olin kaksitoistavuotias, esitimme näytelmää, joka kertoi 1800-luvun nälkävuosista. Roolini oli maatalon tytär. Nyt harjoittelemme jälleen tuolla tutulla näyttämöllä ja voitteko uskoa!? Löysin roolivaatteiden seasta sen puvun, joka oli ylläni vuonna 1982! Tällä kertaa roolihahmoni on utelias ja ujohko kirjastonhoitaja, joka ei olekkaan enää niin ujo, kun saa itselleen miehen, vaikkakin vaan hetkeksi.... Vuorosanoja on huomattavsti vähemmän, kuin viime vuonna ja roolini siis pieni. Olen tästä pelkästään tyytyväinen, kun pääsen niin paljon helpommalla viime vuoden näytelmään verrattuna.

Töissä on riittänyt kiirettä ja iltaisin on käyty hiihtämässä aina kun mahdollista. Miehet olivat lauantaina Keski-Suomessa jääkiekkoilemassa ja hakemassa komean 7-9 voiton. Me vietimme Pikku E:n kanssa naistenpäivää, kävimme vähän shoppailemassa ja hiihtämässä, iltapäivällä hurraamassa veljenpoika J:n lentopallopelissä, voitto kotiin sielläkin.

J tulikin iltapalalle ja tein lämpöisiä voileipiä, joiden ohje on 80-luvulta. Äiti teki näitä usein lauantaisin. Saunan jälkeen pari leipää (lisukkeena ehdottomasti tuoretta kurkkua!) ja sitte "hyppöölle"...

Tee näin: ruskista pannulla 800g naudan jauhelihaa, lisää yksi pussi herkkusienikeittoaineksia ja n.4 dl vettä, sekoittele ja anna kiehua n.5 min. Lisää kaksi munaa nopeasti sekoittaen, sekä n.3 dl emmentaljuustoraastetta. Nostele täytettä paahtoleiville ja paista 200* n.10-15 min.

Lisäys 27.1.2010: Täti A toimitti minulle leipien virallisen ohjeen: 500g jauhelihaa, 1 pussi sienikeittoaineksia, 3 dl vettä, 2 rkl kermaa, 1 muna, 1 dl juustoraastetta.

"Ei tartte auttaa!"

"No jos sä et ylety?"

"Minä haluan itte, yksin, mee pois!"

Tälläinen keskustelu käytiin keittiössä eräänä päivänä, kun Pikku E tyhjäsi astianpesukonetta.... Täytyy vaan ihmetellä, miksi en ole aiemmin keksinyt, että laitetaan jääkaapin oveen astianpesukoneen tyhjäysvuorolista ja siihen saa merkinnän, kun on homman suorittanut. (Ja todellakin, saa vain merkinnän, ei muuta palkintoa ole luvassa...) Ja tämä listakäytäntö on ollut toiminnassa kohta kuukauden ja aina vaan intoa piisaa