Vuosisadan vaihteen Pariisissa oli Tatinin siskoksilla oma konditoria, jossa he tarjoilivat tätä herkkua.

1,5 dl sokeria

reilu litra omenakuutioita

50 g voita

taikina:

3 dl vehnäjauhoja

1,5 rkl sokeria

ripaus suolaa

150 g voita

4 rkl kylmää vettä

Tee ensin taikina: nypi pehmeään voihin kuivat aineet tasaiseksi muruksi, lisää lopuksi kylmä vesi, laita odottelemaan jääkaappiin. Voitele uunivuoka ja laita sinne 3/4 dl sokeria, laita 200* uuniin n. kymmeneksi minuutiksi, että sokeri muuttuu vaaleanruskeaksi. lisää vuokaan omenalohkot, loput sokerit ja voi nokareina. Paista 200* n. 10 min. Nyt voit ottaa taikinan jääkaapista ja kaulita sen pyöreäksi levyksi, aseta omenoiden päälle, pistele haarukalla ja paista koko komeutta vielä 20 min. Laita vuoan päälle leivinpaperi ja paista vielä 10min. Kumoa paistos ylösalaisin lautaselle ja nauti vanilijajäätelön kanssa. (Tuntui kyllä menevän suoraan jenkkakahvoihin...voisikohan voin määrää vähän vähentää...)