Leivoin pääsiäiseksi monenmoista hyvää. Rahkakakun tein seuraavanlaisella ohjeella:

                     pohja:

                         100 g voita

                       3/4 dl sokeria

                             1  muna

                          1 dl vehnäjauhoja

                         2 dl täysjyvävehnäjauhoja

                       1,5 tl leivinjauhetta

                     täyte:

                            1 prk rahkaa

                            1 prk sitruunarahkaa

                             2 dl kuohukermaa

                               2  munaa

                           1,5 dl sokeria

                             2 tl vanilijasokeria

                              säilykepersikkaa

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna. Lisää jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen. Painele taikina irtoreunaisen vuoan pohjalle ja reunoille. pilko persikat paloiksi ja laita taikinan päälle. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Erottele munista keltuaiset ja vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Sekoita kaikki täyteen ainekset keskenään, viimeiseksi valkuaisvaahto. Kaada täyte vuokaan pohjataikinan päälle ja paista 200* n.45 min.

1239361694_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mokkapaloja (ohje) olen tehnyt monellekin ohjeella, nyt löytyi suosikki! Muffinssit tein tällä kertaa sitruunarahkapurkin kyljessä olevalla ohjeella. Kääretörttu sai sisäänsä sitruunarahka-tuorejuusto-tummasuklaarouhe-täytteen.

1239361725_img-d41d8cd98f00b204e9800998e