Jännitys Iso E:n työpaikan suhteen jatkuu...rasittavaa...nyt jo hänkin hermoilee. Tähän asti hän ei ole murehtinut tai sitten peittänyt sen niin hyvin, rauhoitellakseen minua. Perjantaina asia ratkee.
Herkkuja tein tällä viikolla seuraavanlaisia:
Tätä kakkua en itse päässyt maistamaan. Toivon vaan, että maistui hyvältä. Välissä mansikkamoussea ja itsetehtyä mansikkahilloa. Tein sen veljeni ex-vaimon synttäreille, onnea vielä kerran L!
Tätä kakkua sen sijaan söin itsekkin. Ystäväperhe L oli kylässä ja kakku maistui koko porukalle. Kehittelin reseptin itse, yhdistelemällä vanhoja ohjeita.
Omena-kinuskihyytelökakku
pohja:
12 kpl digestivekeksiä
12 kpl kaurakeksiä
100 g voita
täyte:
2 dl omenaraastetta
6 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
1 prk flora vanillaa
2oo g valkoista suklaata
2 dl omenahilloa
1 rkl vanilijasokeria
päälle:
3 dl kinuskikastiketta
2 liivatelehteä
Murskaa keksit, lisää sulatettu voi ja painele seos irtoreunavuoan pohjalle. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi, tee sama flora vanillalle. Sulata valkosuklaa ja lisää se yhdistettyihin vaahtoihin, lisää myös omenahillo, sokeri ja kiehuvaan vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet. Levitä omenaraaste keksipohjan päälle ja kaada vielä täytekkin sinne. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Liota liivatteet ja sulata kiehuvaan vesitilkkaan ja sekoita kinuskikastikkeeseen. Kaada hyytyneen kakun päälle, anna päällisen hyytyä vielä muutama tunti.
Kommentit