Eilen oli vapaapäiväni, kuten yleensä keskiviikkoisin. Käytiin Pikku O:n kanssa ostoksilla. Hänellä oli kummitädiltä saatuja lahjakortteja H&M:lle ja minun piti hakea puhelin huollosta. Pikku O valitsi mielestäni ihanat kesävaatteet; valkoiset polvipituiset housut (niin, valkoiset 12-vuotiaalla...?), vaaleanpunaisen t-paidan ja valko-turkoosihupparin. Minä sorruin tarjouksessa oleviin punaisiin Taika-mukeihin, vaikka rahatilanne ei kyllä moisia sortumisia sallisi...Valkoisia Taika-mukeja on ennestään jo neljä kappaletta.

Pikku E on aloittanut myös pesäpalloharrastuksen. Viime viikolla oli ensimmäiset harkat ja tyttöjä paikalla tasan kolme. Eilisissä harkoissa tyttöjä oli paikalla lähemmäs kolmekymmentä! Vetäjänä heillä aloitti nainen, jolla riittää energiaa ja tunteja hänen vuorokaudessa on varmaankin 34. Ihailen ihmisiä, jotka jaksavat valmentaa ja kannustaa nuoria. Tästä kiitoksen saa myös Iso E ja poikien pesisvalmentaja T.

Hyvin usein tulee leivottua vapaapäivänä, niin myös eilen.

                           Pellipulla

                                4 dl maitoa

                              400 g kookosmaitoa

                              100 g hiivaa

                                3 tl kardemummaa

                                2 dl intiaanisokeria

                                2 tl suolaa

                              10 dl vehnäjauhoja

                              10 dl täysjyvävehnäjauhoja

                              150 g voita

                              1,5 dl kookosöljyä

             pinnalle: voita, sokeria ja kookoshiutaleita, voiteluun muna.

Lämmitä maidot, murenna sekaan hiiva, lisää sokeri ja mausteet. Alusta jauhot vähitellen ja lisää loppuvaiheessa sulatettu voi ja kookosöljy. Painele löysähkö taikina uunipellille, leivinpaperin päälle ja anna kohota puoli tuntia. Voitele pulla munalla, painele sinnetänne voinokareita ja ripottele pinnalle sokeria ja kookohiutaleita. Paista 200* n.30 min.

1242234442_img-d41d8cd98f00b204e9800998e