Usein banaanit ehtivät mustua, ennenkuin kukaan niitä syö. Ja mitä enemmän niissä on mustia pilkkuja, sitä varmimmin ne jäävät syömättä. Teen usein pirtelön/smoothien, johon käytän nuo mustuneet banskut. Tässä hyvä muffinssiohje, jonne banaani sopii mainiosti.

                                    150 g voita

                                    2,5 dl sokeria

                                     2 tl vaniliinisokeria

                                       2  munaa

                                    3-4  banaania

                                    4 dl vehnäjauhoja

                                    1 dl ohrakasta

                                   2 tl leivinjauhetta

                                    1 tl soodaa

                                    1 tl inkivääriä

                                   2 tl kanelia

Vaahdota voi ja sokerit, lisää munat hyvin vatkaten. Muusaa banaanit haarukalla ja lisää ne ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi ja annostele lusikalla muffinssivuokiin ja paista 175* n.20 min.