Lasten viimeisellä kesälomaviikolla helle helli. Alkuviikolla olimme Pikku E:n kanssa konsertissa torilla, hieno esiintyjä, kaunis ilma ja aivan liian vähän yleisöä. Pikku E:llä oli ystäviä kylässä useampana päivänä. R jäi yökylään, supattelivat iltamyöhään, ystävykset.

Viikonloppuna olikin sitten markkinat. Pikku E oli apulaisenani lauantaina, suloinen ilmestys liivimekossaan ja myssyssään! Tapasin myös Vilukissin livenä, hauska tutustua! Blogi- ja "tosielämä"-tutuista myös Tirlitta ja Tupakissikin piipahtivat aistimassa markkinatunnelmaa. Sunnuntaina Pikku E valitsi markkinoiden sijaan merenrannan, jonne lähtivät koko sakki ystäväperhe H:n kanssa. Tein vadelmista, joita kypsyy runsain määrin, herkkua jota rantailijat päiväkahvin kanssa olivat nautiskelleet. R toivoi reseptiä, tässä se tulee:

                             Vadelmaherkku

                                   6 munaa

                                  5 dl sokeria

                                  8 dl vehnäjauhoja

                                  3 rkl kaakaojauhetta

                                   2 tl leivinjauhetta

                                  2 rkl vaniliinisokeria

                                 3 dl kiehuvaa vettä

                                   300 g voita

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon vuorotellen keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kiehuva vesi. Lisää lopuksi sulatettu voi. Paista uunipellillä puolet taikinasta 175* n.15 min. Ja loput taikinasta paistetaan samoin.

Valmista täyte:

                                   2 prk flora vispiä

                                      1 maitorahka

                                       2 dl sokeria

                                    1 rkl vaniliinisokeria

                                        8 liivatetta

                                     1 levy fazerin maitosuklaata

                                     reilu litra vadelmia

Vatkaa flora vispit vaahdoksi, lisää sokerit ja rahka, sekä liotetut liivatteet , jotka olet sulattanut kiehuvaan vesitilkkaan. Paloittele suklaa muruiksi ja lisää se ja vadelmat seokseen. Levitä jäähtyneen pohjalevyn päälle täyte. (Minulla on säädettävä suorakaiteen muotoinen irtoreunavuoka, joka sopii tarkoitukseen mainiosti)  Laita toinen levy kanneksi, anna hyytyä seuraavaan päivään. Päälle laitoin runsaasti vadelmia ja itsetehtyä mansikkahilloa. (Vadelmahilloa ei ollut...)

1249841518_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kaupaksi menivät, pikkusukat muunmuassa, markkinoilla....helteisillä...

1245006790_img-d41d8cd98f00b204e9800998e