Tässä pari ohjetta, jotka ovat todella helppoja, eikä kummassakaan ole kananmunaa. Jugurttikakun makua voi vaihdella eri makuisilla jugurteilla. Kanelin voit jättää pois, jos haluat. Kaksinkertaisesta annoksesta tulee muheva pellillinen.1244649035_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

                           Jugurttikakku

                            6 dl vehnäjauhoja

                            3 dl sokeria

                            3 dl jugurttia

                            200 g voita

                            1,5 tl soodaa

                            2 tl kanelia

                            1 tl vaniliinisokeria

                         hyppysellinen suolaa

Sekoita kuivat aineet keskenään, sulata voi ja lisää se ja jugurtti. Sekoita tasaiseksi. Paista rengasvuoassa 180* n.45 min.( kaksinkertainen annos uunipannulla n.30 min.)

1244649006_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

                                     Raparperipiirakka

                                     pohja:

                                         4 dl piimää

                                      200 g voita

                                         2 dl sokeria

                                        6 dl vehnäjauhoja

                                       1,5 tl soodaa

                                   täyte:

                                     1 l raparperinpaloja

                                       0,5 dl sokeria

                                        2 rkl kanelia

Kiehauta raparperinpalat sokerin kanssa pehmeiksi. Sulata voi, lisää se piimään, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi ja levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Levitä päälle raparperinpalat ja kaneli ja sokeri. Paista 200* n.30 min. Ripottele paistetun piirakan päälle vielä vähän sokeria.