Tässä pari ohjetta, jotka ovat todella helppoja, eikä kummassakaan ole kananmunaa. Jugurttikakun makua voi vaihdella eri makuisilla jugurteilla. Kanelin voit jättää pois, jos haluat. Kaksinkertaisesta annoksesta tulee muheva pellillinen.
Jugurttikakku
6 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
3 dl jugurttia
200 g voita
1,5 tl soodaa
2 tl kanelia
1 tl vaniliinisokeria
hyppysellinen suolaa
Sekoita kuivat aineet keskenään, sulata voi ja lisää se ja jugurtti. Sekoita tasaiseksi. Paista rengasvuoassa 180* n.45 min.( kaksinkertainen annos uunipannulla n.30 min.)
Raparperipiirakka
pohja:
4 dl piimää
200 g voita
2 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
1,5 tl soodaa
täyte:
1 l raparperinpaloja
0,5 dl sokeria
2 rkl kanelia
Kiehauta raparperinpalat sokerin kanssa pehmeiksi. Sulata voi, lisää se piimään, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi ja levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Levitä päälle raparperinpalat ja kaneli ja sokeri. Paista 200* n.30 min. Ripottele paistetun piirakan päälle vielä vähän sokeria.
Kommentit