Älkää nyt vaan kuvitelko, että minä olisin OSTANUT riimihärkää! Enhän edes tiennyt mitä se on! Jotain herrojen herkkua. Tunnustan; soitin paikalliselle lounasravintolan kokille ja kysyin, voiko sellaisesta leipoa piirakkaa. Hän ystävällisesti kertoi, mitä riimihärkä on ja kyllä, sitä voi käyttää piirakan täytteenä. Miksi minulla sitten oli tuota kyseistä lihaa? Veljeni E oli viikonloppuna kummipoikansa rippijuhlissa etelä-suomessa ja toi juhlista jäänyttä riimihärkää mulle pussillisen. Tälläisen piirakan siitä paistoin:
pohja:
200 g voita
100 g perunamuusijauhetta
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl kylmää vettä
täyte:
riimihärkää (n.300-400 g)
400g leipäjuustoa
10 cm pala purjoa
2 dl kermaa
2 dl turkkilaista jugurttia
4 munaa
Sekoita pehmeään voihin kuivat aineet ja lopuksi vesi. Painele leivinpaperin päälle uunipellille. Pilko päälle liha, juusto ja purjo. Sekoita munat, kerma ja jugurtti, kaada täytteen päälle ja paista 200* n.40 min.
Ja kun uuni kerran oli lämmin, niin samalla siinä tuli toinenkin piirakka. Pohjan tein kaksinkertaisena ja toiseen satsiin laitoin päälle:
1 kokonainen savukala perattuna
10 cm pala purjoa
0,5 dl tuoretta tilliä
2 dl emmentaljuustoraastetta
1 prk kolmen juuston ruokakermaa
4 munaa
1 tl sitruunapippuria
Kommentit