Iso E oli tämän viikon töissä, tuleva viikko taas lomautusta. Mumma oli lasten kaverina, hyvä kaveri onkin, pelaa ja passaa....Silmänisku Viikonloppuna olisi ollut kahdetkin synttärijuhlat. Ystävättäreni T täytti pyöreitä ja juhlat olivat Etelä-Suomessa. Samalle päivälle tuli myös Iso E:n sukulaisen synttärit ja näistä valitsimme täällä vietetyt juhlat. Harmi, kun joskus sattuu samalle päivälle menot ja pitää valita.

Sunnuntaiksi luvattiin vesisdetta koko päiväksi ja minä valmistauduin ottamalla voin lämpiämään huoneenlämpöön- oiva leipomispäivä. Sadetta ei kuitenkaan tullut, mutta leivoin kuitenkin. Kävimme myös kentällä lasten kanssa harjoittelemassa pesäpalloa, ja sen päälle ystäväperhe H:lla makaronilaatikolla...

                    Marianne-pikkuleivät

                         250 g voita

                          2 dl fariinisokeria

                            2  munaa

                          4 dl vehnäjauhoja

                          2 tl leivinjauhetta

                          2 tl vanilijasokeria

                          0,5 tl suolaa

                          0,5 pussia mariannecrushia

Vatkaa voi ja sokeri, lisää munat hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan, sekoita tasaiseksi. Nostele kahdella lusikalla nokareita pellille (jätä leviämistilaa) ja paista 200* n.10 min.

Tein taikinan kaksinkertaisena ja jaoin kahtia. Toiseen puoliskoon laitoin mariannemurun tilalle 2,5 dl pecanpähkinärouhetta.

1245006818_img-d41d8cd98f00b204e9800998e