Pyhät ovat ohi, uuttavuotta odotellaan.
Jouluaattona meillä oli mumma syömässä ja joulupukkia tapaamaan saapui myös veljeni E (avopuolisonsa P liittyi myöhemmin seuraamme), veljentyttö H, veljenpoika J ja tyttöystävänsä H. (vaikuttaa niin vakavalta tuo veljenpojan seurustelu, että kutsun tyttöystävä H:ta tästä lähtien "miniä"H:ksi.)
"Miniä"H oli meillä kaksi yötä, kun Veljenpoika J oli yöt töissä. Erityisen riemastunut tästä järjestelystä oli Pikku E, hän kun myös rakastunut "miniä"H:hon. Kyllä me muutkin tykkäsimme, hän kun on todella kiva tyttö, ja hänen seurassaan on helppo olla.

Lapset olivat tyytyväisiä lahjoihinsa ja päivät ovatkin kuluneet pelaten ja leikkien.
Joulupäivänä olimme koko porukka mumman tarjoamana syömässä kylpylän jouluruokaa.Oli kiva ajella muutama kymmenen kilometriä kauniista jouluisesta maisemasta nauttien.
Olemme myös ulkoilleet, ja täten vältetty suurin "jouluähky".

1231443068_HPIM3572.JPG

Jouluaattona herkuttelimme kahvin kanssa glögihyytelökakulla (ohje). Joulupukki vei palan myös täti A:lle, joka toipuu lonkkaleikkauksesta.
Tarkoitus oli nuo koristelut tehdä oikein hienosti valkosuklaalla, mutta kun se meni pieleen ,niin pursotin tuollaisen sekasotkun...


1231443152_HPIM3589.JPG

Joulupäivän iltana ystäväperhe H tuli viettämään iltaa. Tein kahvin kanssa nautittavaksi Hedelmähyytelökakun. Tavallisen kaakaokakkupohjan välissä on seuraavanlainen täyte:

                      8 liivatelehteä
                      1 rkl sitruunamehua
                      2 rasiaa (400g) appelsiinituorejuustoa
                      1 prk mangososetta (piltti tms.)
                      1,5 dl sokeria
                      1 rkl vaniliinisokeria
                      3 dl kuohukermaa 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita juuston sekaan sokerit ja mangosose. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne kiehuvaan sitruunamehuun. Lisää liivate ohuena nauhana juusto-mangososeeseen ja lisää vielä kermavaahto.

Tämä ohje on alunperin sellainen, että pohjaksi tulee 175g murskattuja dominokeksejä ja 50g voita. Ja päälle appelsiinimehusta koristekiille samoin, kuin glögihyytelökakussa glögistä. Mutta toimii se tavallisen kakkupohjankin kanssa.