Tämä ohje vaikutti niin erikoiselta, että oli pakko kokeilla....
Vuosirengaskakku
250 g voita
3 dl sokeria
5 munaa
1 tl raastettua sitruunankuorta
0,5 rkl rommia
80 g mantelilastuja
1,5 dl perunajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
koristeluun tummaa ja valkoista suklaata sekä voita
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Levitä 3 rkl taikinaa voidellun pyöreän vuoan pohjalle ja paista uunin ylälämmöllä 180 * n. 5 min. Ota vuoka pois uunista ja lisää taas 3 rkl taikinaa ja paista n. 5 min. Jatka näin, kunnes kaikki taikina on käytetty. Sulata puoli levyä sekä tummaa, että valkoista suklaata, kumpikin erikseen ja lisää nokare voita. Levitä jäähtyneen kakun päälle ja kuvioi pinta haluamallasi tavalla.
Ihan ok, vähän kuivahko...
En ole ennen laittanut pullataikinaan tuorejuustoa, nyt olen, ei paha...
5 dl maitoa
2 tl suolaa
2 dl sokeria
3 tl kardemummaa
50 g hiivaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
13 dl vehnäjauhoja
150 g voita
täyte:
50 g voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
3 tl vaniliinisokeria
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva, lisää tuorejuusto, sokeri ja mausteet. Vaivaa taikinaan jauhot ja pehmeä voi. Anna kohota puoli tuntia. Leivo pyöreiksi pulliksi ja anna kohota taas puoli tuntia. Voitele munalla, paina keskelle pullaa kolo, johon lusikoit täytettä, ripottele pinnalle vielä sokeria. Paista 225* 10min.
Leivoin myös herkullista mustikkapiirakkaa, ohjeen olen jo aiemmin kirjoittanut, nyt laitoin täysjyvävehnäjauhon sijaan spelttijauhoja.
Kommentit