Viime vuosikymmenen kaksi viimeistä viikkoa meni joulun ja uudenvuoden talvisissa tunnelmissa. Lunta ja pakkasta, ihanaa! Molemmilla viikoilla olin vain maanantain ja tiistain töissä, loppuviikot lomalla. Kuten arvata saattoi, tulin kipeäksi. Kyllä, jouluviikon tiistaina tuli kurkku ja pää kipeäksi. Kuumetta ei ollut mutta muuten olo todella p*skamainen. Seuraavalla viikolla Iso E sai samat oireet.

Jouluaatto oli ensimmäinen kun kumpikaan lapsista ei enää uskonut joulupukkiin. Pikku E halusi pukeutua pukiksi ja jaata lahjat. Pukilla tosin tuli niin kuuma, että riisui kamppeensa aika pian pois, hyvä kun kuvan ehdin ottaa... Kokoonnuimme aattona meille samalla porukalla, kuin ennenkin. Mumma oli päivällä syömässä ja miniä H jäi yöksi, kun veljenpoika J oli taas yöt töissä. Lahjat olivat mieluisia ja lasten aika kului leikkien ja pelaten. Perinteisesti lapsille oli aattoaamuna kuusen alla yhteinen paketti, jossa tällä kertaa oli ZakPak-lautapeli. Sitä on porukalla kiva pelata. Me Iso E.n kanssa saimme rentouttavat piikkimatot, jotka ovat päivittäin käytössä. Joulupäivänä mumma kutsui syömään ja ystäväperhe H kahville. Tapaninpäivänä kävimme elokuvissa, haimme samalla Pikku O:n kaveri K:n yökylään. Ystäväperhe L kävi sunnuntaina kylässä ja hakemassa K:n kotiin.

Herkkupöydässä joulun aikaan oli mm.:

Kinuski-glögihyytelökakkua


Pecanpähkinä-kookoskakkua

Viipalepiparkakkuja ja Mariannekeksejä


Kirjoitan näiden leipomusten reseptit myöhemmin...

Uudenvuoden aatonaattona kävimme kyläilemässä ystäväpehe R:n luona ja aattona H:t viettivät vuodenvaihdetta kanssamme. Herkuttelimme itsetehdyllä kebabilla ja ystävä M:n tekemällä Dumlehyytelökakulla. Tietysi ammuimme myös muutaman raketin ja tähtisadetikun. Tyttäret yöpyivät meillä ja pojat siirtyivät heille yöksi. Ensimmäiset hiihtokilometritkin tuli mittariin upeissa lumisissa maisemissa. Ja jälleen on meidän saunahullun perheen talvinen harrastus aloitettu...nimittäin saunasta lumihankeen...sinne se minunkin yskäni jäi!