Viime viikkoon mahtui taas monenlaista, mm. pesäpalloa ja teatteria. Helatorstaiaamuna meidän talossa herättiin jo 05.10 ja matkustettiin pari tuntia pesisturnaukseen. Reissu oli mukava ja nuoriso osaa kyllä käyttäytyä hyvin noilla reissuilla. Valmennusjohto toki pitää kovan kurin ja vaatii että, on osattava käyttäytyä. Kaikki aikuiset sitä eivät osaa ja siitä lisää myöhemmin.

Teatterielämyksiä saimme Iso E:n kanssa kahtena iltana. Perjantai-iltana näimme rautaisen ammattilaisen hienon esityksen. Toista esitystä matkasimme katsomaan kahdestaan ja yövyimme hotellissa. Tuli tunne, kuin olisimme olleet kaukanakin etelässä. Kävelimme kaupungilla, söimme ja minä sain hankittua kakkutarvikekaupasta uusia pursotusvälineitä ym. kivaa leipomiseen. Lauantai-illan esitys oli nuorten harrastajien upeaakin upeampi musikaali. Ohjaajana ja käsikirjoittajana Pikku O:n kummitäti. Lapset yökyläili mumman luona ja Pikku E oli toisen yön ystävänsä P:n kotona.

Niistä huonosti käyttäytyvistä aikuisista....Minua suututtaa, oli laji mikä hyvänsä, törkeä "kotiinpäinveto"! Me yritämme lapsiamme kasvattaa rehellisiksi ja vastuuntuntoisiksi ihmisiksi. Koulu ja harrastukset tätä yritystä tukevat. Sitten on näitä käsittämättömän lapsellisia aikuisia, jotka vesittävät hyvät opetuksemme! Kun on kyseessä esimerkiksi seuraavanlainen pelitilanne: kaveri juoksee kakkospesälle ja  kaikki näkevät (myös lapset) että hän ei ehdi, niin tuomari (joka on juoksevan kaverin joukkueen edustaja...) ei siitä paloa näytä. Eikä tämä tilanne ollut ainoa siinä pelissä...samainen tuomari aiheutti sen, että joukkueemme hävisi tiukan ottelun. Älkääkä nyt sitten ajatelko, että "no joo, siinä se nyt valittaa, kun eivät voittaneet". Häviö ei harmita yhtään, jos se tulee rehellisesti, toinen joukkue on parempi, se siitä. Mutta kun kaikki näki, miten typerää ja lapsellista käytöstä se tuolta tuomarilta oli.

Jatkan samasta aiheesta. (tämä voisi olla vaikka yleisönosastokirjoitus, mutta helpottaa, kun saan purkaa tänne ja te rakkaat blogini lukijat saatte suuttumukseni tuta.) Eilen illalla Pikku O lähti katsomaan kaverinsa kanssa ikäistensä tyttöjen peliä. Kun hän tuli sieltä, kertoi, että häntä oli pyydetty tuomariksi. "Mä näytin, että pallo meni laittomaksi, niin päätuomari vaihtoi sen tuomion." Eli sama meno jatkuu! Miten me vanhemmat voimme kasvattaa lapsiamme rehellisiksi, kun he näkevät ja kokevat jatkuvasti, että huijaaminen on sallittua!?

Otsikon oppi ei ole toimiva....