Kahvi-banaanileivokset
300 g voita
4 dl sokeria
5 munaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
4 tl kanelia
2 tl inkivääriä
4 banaania
1 dl vahvaa kahvia
kuorrutus:
4 dl ruokotomusokeria
3,5 rkl vahvaa kahvia
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sekä soseutettu banaani ja jäähtynyt kahvi. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 175* n.25 min. Sekoita kuorrute je levitä se jäähtyneen kakkulevyn päälle. Tällä kertaa koristelin valkoisella sokerikuorrutteella. Nonparellitkin käy tai jos löydät jostain kahvipapumakeisia.
Ja kuten yleensä: pieni "Martta" istuu olkapäällä ja hokee, että "kun uuni on päällä, niin kannattaa leipoa enemmän kuin yhtä lajia." Joten tein myös pikkuleipiä.
Hilloviipaleet
200 g voita
1,5 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
päälle:
paistonkestävää marmeladia
Vatkaa voi ja sokeri, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää loput aineet. Pyöritä taikinasta pellille 4 pötköä. Tee keskelle syvennys ja laita siihen marmeladia. Paista 200* n.10min. Leikkaa lämpimät tangot viipaleiksi.
Kommentit