Kesälomat ovat nyt meiltä kaikilta ohi. Lapset aloittivat tänään koulun, Pikku E kolmannen luokan ja Pikku O siirtyi yhteiskouluun, seitsemännelle. Itse olen jo toista viikkoa töissä, Iso E ensimmäistä.

Viimeinen lomaviikko meni puutarhahommissa, ystävä M oli yhden päivän taas tekemässä ihanan istutusalueen kanssani. Iso E urakoi talon kivijalan ympärille siistin kivetyksen. Helteet meitä helli, niinkuin kaikkia muitakin....

Lapsilla oli kaverit yökylässä ja saimme vieraaksemme myös serkkuni A:n Amerikan maasta. Hän lähti yhdeksäntoistavuotiaana "käymään" siellä ja on sillä tiellä edelleen...yli kuusikymppisenä. Ihailen hänen boheemia spontaaniuttaan; siitä vaan kiipesi lasten kanssa trampoliinille pomppimaan. Serkkuni T käväisi myös perheensä kanssa ja veivät Pikku E:n Power Parkiin päiväksi.

Lapsilla on ollut pesäpallopelejä joka viikolle, joinakin jopa kaksi peliä. Suurimmaksi osaksi ovat hävinneet.

Viime syksynä aloittamani laulutunnit loppui minun osaltani marraskuussa. En saanut minkäänlaista opetusta ja lopetin tunnit. Harmitti. Tänä kesänä uskaltauduin laulukurssille, jossa viikon aikana on joka päivä laulutunteja. Oppilaita oli yhteensä 10. Opettajana musiikin ja teatterin ammattilainen. Viikossa sain oppia valtavan paljon uusia asioita. Olen todella tyytyväinen, että lähdin mukaan vaikka olihan se rankkaakin. Loman jälkeen töihin paluu on aina yhtä hulabaloota, puhelin soi ja ihmisiä käy liikkeessä. Lisäksi viikonloppuna oli markkinat, joissa olen ollut myymässä käsitöitäni jo kahtena edellisenä vuonna. Täytyy sanoa, että jos minulla ei olisi tälläistä perhettä ja äitiä, jotka kannustavat, tukevat ja auttavat kaikin mahdollisin tavoin, ei tällainen viikko olisi onnistunut mitenkään!

Tänään oli sitten esitys tuon kurssin päätteeksi. Ihmisiä oli pohjalaistalon sali täynnä, ilma kostean kuuma ja olo hikinen. Esitys meni kuitenkin hyvin, ottaen huomioon, että se tehtiin viikossa. Lauloin kaksi laulua...elämäni ensimmäistä kertaa yleisölle (jos karaokea ei lasketa). Voi olla, että ensi kesänä olen taas mukana, oli se niin mukavaa ja opettavaista!