Tämän reseptin tarina on hauska: leivoin tätä joskus 90-luvun alussa asuessani kaupungissa. Muutossa kadotin ohjeen. Muistelin vuosien jälkeen tätä reseptiä ja mietin, mistä sen saisin. Soitin Apu-lehden toimitukseen (muistin, että ohje ole kyseisessä julkaisussa) ja kerroin asiani. Hetkessä ystävällinen ihminen langanpäässä tiesi sanoa missä lehdessä ohje oli julkaistu, "otan tästä kopion ja lähetän sinulle".

125 g voita

2 rkl sokeria

0,5 tl kanelia

3 dl vehnäjauhoja

2 rkl vettä

täyte:

100 g voita

2 dl sokeria

2 munaa

1 kg omenoita

1 tl kanelia

(0,5 tl kardemummaa)

0,5 dl vehnäjauhoja

Sekoita pehmeään voihin kuivat aineet ja lopuksi vesi. Painele irtoreunaisen vuoan pohjalle ja reunoille ja kypsennä 225* 5 min. Vaahdota täytteen voi ja sokeri, lisää munat ja mausteet ja jauhot. Raasta omenat karkeaksi raasteeksi ja sekoita täytteeseen. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle ja jatka paistamista vielä n.45 min. Anna jäähtyä vuoassa, ennenkuin siirrät lautaselle, voit ripotella jäähtyneen kakun päälle tomusokeria. Tarjoa vanilijajäätelön kanssa.