Pellillinen mustikkapiirakkaa ei meillä kauaa vanhene...siitä pitävät lapset huolen...
pohja:
300 g voita
3 dl sokeria
2 munaa
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
päälle:
mustikoita, reilusti
3 dl turkkilaista jugurttia
2 munaa
1 dl sokeria
4 tl vanilijasokeria
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri, lisää munat. Sekoita joukkoon jauhot, levitä tasaisesti pellille ja muotoile vähän reunoja, kaada päälle mustikat. Täytteen ainekset sekoitetaan myös keskenään ja kaadetaan mustikoiden päälle. Paista 225* n.20 min.
Mansikkahyytelökakusta tein tälläisen version:
pohja:
12 kpl digestivekeksiä
12 kpl kaurakeksejä
100 g voita
hyytelö:
2 prk flora vispiä
1 prk rahkaa
1 kg mansikoita
2 dl sokeria
1 rkl vaniliinisokeria
8 liivatelehteä
päälle mansikkahilloa
Murskaa keksit ja sekoita tasaiseksi sulatetun voin kanssa. Painele seos irtoreunavuoan pohjalle. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Vatkaa flora vispi vaahdoksi, lisää rahka, sokerit, kiehuvaan vesitilkkaan sulatetut liivatteet ja lopuksi paloitellut mansikat. Kaada seos keksipohjan päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Levitä päälle mansikkahilloa.
Kommentit