Paljon puhuttu sikainfluenssa on todennäköisesti saapunut meille. Pikku E sairastui perjantaina ja oireet viittaavat tuohon tautiin. Ystäväperheen tytär R sairastui myös ja niinpä tytöt makasivat lauantaina "siskonpedissä" vieri vieressä kuumeiset rakkaat, kun me M:n kanssa tapetoitiin viimeinenkin seinä. Taudista toipunut Pikku O pääsi vihdoin mailan varteen ja lauantain pelissä tuli tiukka 8-6 häviö.

Olen kritisoinut voimakkaasti uutisointia sikainfluenssasta. Monet ihmiset pelkäävät, johtuen suurelta osin median hysterisoivasta tavasta kertoa esimerkiksi kuolemantapauksista. Rokotusta en missään tapauksessa lapsille halua (ja nythän se on jo myöhäistä..) enkä ota itse. Jos kaikkiin sairauksiin haetaan heti antibioottikuuri ja valmistetaan rokotteet, ovat virukset pian niin voimakkaita, ettei niihin pure enää mikään. Olen aika lääkevastainen ihminen ja hoidan taudit mieluummin luonnonkonstein ja jos ne ei auta, niin haen apua lääketieteestä. Esimerkkinä voisin kertoa sen, että silmätulehdukset meillä hoidetaan kamomillateellä. Koskaan eivät lapset ole saaneet kuuria tai tippoja silmätulehdukseen. Onko meidän perheen tapa oikea, sitä en tiedä, mutta sopii meille.

Isänpäivää siis vietettiin Pikku E:tä hoivaten. Tänään ei enää kuume noussut, toivottavasti tauti on nyt voiton puolella. Veimme Iso E:n kanssa kynttilät isiemme haudoille ja puhuimme siitä, miten hienoa olisi, kun lapsilla olisi paappa, edes yksi...Pikku E oli kuukauden vanha, kun Iso E:n isä kuoli. Minun isäni oli kuollessaan 34-vuotias. Aivan liian varhain hän joutui meidät jättämään. Synnynnäinen pullistuma aivoverisuonissa ei kauempaa kestänyt. Ikävöin häntä, mutta käyn harvoin haudalla. En koe olevani siellä häntä lähellä...lähempänä hän on muistoissani. Vaikka olin vasta viiden hänen kuollessaan, on minulla paljon muistoja, joita mielessäni vaalin.


Isänpäiväkakun kyhäsin kokoon nopeasti ja suunnittelematta. Välissä persikanmakuinen tummasuklaamousse ja vähän lemon curdia. Kelpasi. Lahjaksi Iso E sai meiltä cd:n, jossa mm. tämä mainio ralli.... ja tietenkin lasten ihanat, itsetehdyt kortit.