Marraskuussa alkaa aina synttärisuma; ensin minä, sitten äiti ja lopuksi joulukuun alussa Pikku E. Edesmennyt anoppini oli myös marraskuun lopulla syntynyt. Yllä oleva mustikka-vanilijahyytelökakku juhlisti äitini syntymäpäivää.
Pikku En synttäreitä juhlittiin kahtena päivänä, ensin lauantaina sukua ja ystäviä ja itsenäisyyspäivänä tuli tupa täyteen tyttökavereita. Pikku E ei tykkää kermavaahdosta, niinpä päällystin kakun vaahtokarkin makuisella kuorrutteella. Hyvää oli, täytteenä persikkasose ja kinuskihyytelö.
Tarjolla oli myös perinteisesti joulutorttuja ja taatelikakkua. Suolapaloina tortillalättykääryleitä, jotka valmistin seuraavanlaisesti:
1 rasia yrtti-pippurituorejuustoa
0,5 rasiaa maustamatonta tuorejuustoa
300g kylmäsavuporoa
8 pientä tortillalättyä
Hienonna poro ja sekoita täyte, lisää tortilla levylle ja kääri tiukaksi rullaksi. Säilytä jääkaapissa, tiiviissä rasiassa yön yli ja leikkaa annospaloiksi.
Toisissa kääryleissä oli kylmäsavulohta ja yrttipippuri-juuston tilalla ruohosipulituorejuusto. Kaverisynttäreillä täytteessä oli 2 prk tonnikalaa öljyssä, kurkkusalaattia ja ruohosipulituorejuusto.
Nämä herkkupalat ovat Kinuskikissan ohjeella tehtyjä.
Kommentit