Marraskuussa alkaa aina synttärisuma; ensin minä, sitten äiti ja lopuksi joulukuun alussa Pikku E. Edesmennyt anoppini oli myös marraskuun lopulla syntynyt. Yllä oleva mustikka-vanilijahyytelökakku juhlisti äitini syntymäpäivää.

Pikku En synttäreitä juhlittiin kahtena päivänä, ensin lauantaina sukua ja ystäviä ja itsenäisyyspäivänä tuli tupa täyteen tyttökavereita. Pikku E ei tykkää kermavaahdosta, niinpä päällystin kakun vaahtokarkin makuisella kuorrutteella. Hyvää oli, täytteenä persikkasose ja kinuskihyytelö.


Tarjolla oli myös perinteisesti joulutorttuja ja taatelikakkua. Suolapaloina tortillalättykääryleitä, jotka valmistin seuraavanlaisesti:

1 rasia yrtti-pippurituorejuustoa

0,5 rasiaa maustamatonta tuorejuustoa

300g kylmäsavuporoa

8 pientä tortillalättyä

Hienonna poro ja sekoita täyte, lisää tortilla levylle ja kääri tiukaksi rullaksi. Säilytä jääkaapissa,  tiiviissä rasiassa yön yli ja leikkaa annospaloiksi.

Toisissa kääryleissä oli kylmäsavulohta ja yrttipippuri-juuston tilalla ruohosipulituorejuusto. Kaverisynttäreillä täytteessä oli 2 prk tonnikalaa öljyssä, kurkkusalaattia ja ruohosipulituorejuusto.

Nämä herkkupalat ovat Kinuskikissan ohjeella tehtyjä.